Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@08:28:09 GMT

راهکار حل ناترازی تولید و مصرف بنزین چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۶۹۸۱۳

راهکار حل ناترازی تولید و مصرف بنزین چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

سیدهاشم اورعی امروز در نشستی خبری با بیان اینکه میانگین مصرف بنزین خودروهای ایرانی برای صد کیلومتر 8.9 لیتر و برای خودروها در اروپا 4 لیتر است، گفت: انرژی در دنیا به ویژه در کشورهایی مانند ایران نقش بسیار مهمی دارد چراکه بخشی از اقتصاد ایران وابسته به انرژی است.

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران با تاکید بر اینکه اگر به مسائل مربوط به انرژی توجه نشود این مسائل به سمت موضوعات اجتماعی کشیده خواهند شد، گفت: سیستم انرژی ایران دو ویژگی آشفتگی و ناپایداری دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنزین تنها یکی از حامل‌های انرژی است و باید به سایر حامل‌های انرژی نیز توجه داشته باشیم.

وی با بیان اینکه طبق آمار شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی میانگین مصرف بنزین در ایران در سال جاری 100 میلیون لیتر بوده است، گفت: در هفت سال گذشته شاهد افزایش پنج تا هفت درصدی سالانه مصرف بنزین بوده‌ایم که علت آن افزایش تعداد خودروها و فرسودگی آنها است.

اورعی افزود: خودروسازان هر سال بین 800 هزار تا یک میلیون خودرو به حمل و نقل کشور اضافه می‌کنند و این در حالی است که خودروهای فرسوده نیز اسقاط نمی‌شوند.

وی با بیان اینکه اکتان بنزین تولیدی ایران بین 82 تا 92 است، اظهار کرد: با توجه به این موضوع که مصرف بنزین در ایران رقم بالایی دارد بنابراین آلایندگی بیشتری نیز تولید می‌شود.

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران درخصوص وضعیت تولید بنزین در کشور گفت: متوسط تولید فعلی بنزین 93 میلیون لیتر است. در سال 99 میزان مصرف 76 میلیون لیتر بود و ظرفیت صادرات 27 میلیون لیتر وجود داشت. ظرفیت تولید بین سال‌های 97 تا 1400 حدود 103 میلیون لیتر در روز بوده است که برای جبران کسری بنزین یکی از اقدامات می‌تواند استفاده از ذخایر استراتژیک که اکنون حدود 4 میلیارد لیتر است، باشد.

اورعی با اشاره به عدم سرمایه‌گذاری در صنعت پالایش گفت: این مساله موجب شده تا ظرفیت تولید به تدریج کاسته شود. پتروپالایشگاه‌هایی که جدیداً تفاهم‌نامه‌های آنها به امضا رسیده در پنج سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد. لذا در این شرایط باید تمهیدات دیگری را لحاظ کرد.

وی با اشاره به اهمیت برق در سبد انرژی کشور گفت: توجه به انرژی‌های تجدیدپذیر و افزایش نفت برق در سبد سوخت می‌تواند تاثیرات زیادی داشته باشد. در حال حاضر 21 درصد انرژی دنیا توسط برق تامین می‌شود که در سال 2050 این عدد به 49 درصد افزایش پیدا می‌کند.

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران با تاکید بر اینکه توسعه خودروهای برقی می‌تواند راهی موثر برای گذر از این شرایط باشد، گفت: تا زمانی که قیمت انرژی تا این حد پایین باشد صحبت از بهره‌وری بی‌معنا است چراکه قیمت، ارزش را تعیین می‌کند و همین مساله موجب شده تا شاهد هدررفت بالای انرژی در کشور باشیم.

اورعی ضمن انتقاد از واردات حامل‌های انرژی گفت: هرچند که این مساله می‌تواند یک راهکار کوتاه‌مدت باشد اما نمی‌توان از آن به عنوان یک راهکار میان‌مدت استفاده کرد. ایجاد تنوع در سبد سوخت و توجه به سی‌ان‌جی می‌تواند راهی موثر در شرایط فعلی باشد.

وی با بیان اینکه توسعه سی‌ان‌جی می‌تواند 12 تا 15 میلیون لیتر مصرف بنزین را کاهش دهد و در گازوئیل نیز تا 10 درصد موجب کاهش تقاضا شود، گفت: استفاده از پالایشگاه‌های فراسرزمینی نیز می‌تواند پاسخگوی بخشی از تقاضا باشد.

رئیس اتحادیه انجمن‌های انرژی ایران ضمن انتقاد از کیفیت خودروهای داخلی گفت: خودروسازان می‌بایست 30 درصد از تولیدات خود را به صورت دوگانه سوز عرضه کنند اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

اورعی با بیان اینکه در بخش مدیریت تقاضا نیازمند یک بازنگری در اقدامات هستیم، گفت: نباید به دنبال راهکارهای کوتاه‌مدت باشیم و با ایجاد برنامه‌های بلندمدت نقشه راهی را در حوزه انرژی تدوین کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مصرف بنزین تولید بنزین میلیون لیتر مصرف بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است

ایسنا/فارس استاندار فارس بزرگترین خدمت به عرصه تولید را مدیریت مصرف انرژی دانست و خواستار نقش‌آفرینی بسیج سازندگی در این عرصه شد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۱۲ اردیبهشت‌ماه در جلسه قرارگاه محرومیت‌زدایی استان فارس با اشاره به نامگذاری سال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب خواستار جلب مشارکت‌های مردمی در راستای تحقق شعار سال شد.

وی با بیان اینکه پیشنهاد می‌شود بسیج سازندگی در راستای کاهش مصرف انرژی نقش‌آفرینی کند، افزود: ناترازی آب، برق و گاز از موانع جدی هستند که در برابر تولید ایستادگی می‌کند.

ایمانیه، بزرگترین خدمت به عرصه تولید را مدیریت مصرف انرژی دانست و افزود: راهکارهایی مانند انتقال آب از خلیج فارس، احداث چاه‌های عمیق و بارورسازی ابرها به صورت مقطعی می‌توانند انرژی پایدار را برای بخش صنعت تامین کنند.

استاندار فارس با تصریح اینکه با کاهش ۱۰ درصدی مصرف آب در استان شاهد رونق چشمگیر پروژه‌های تولیدی خواهیم بود، گفت: تکنولوژی شرکت‌های دانش‌بنیان به یاری مجتمع‌های تولیدی در کاهش مصرف انرژی بیاید و این امر در مقیاس کلان می‌تواند نقش مهمی در مدیریت مصرف ایفا کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش خواستار بهره‌مندی از ظرفیت‌های بسیج برای راه‌اندازی نهضت صنایع دستی شد و افزود: با تأمین زنجیره تولید و فروش در عرصه‌های داخلی و خارجی می‌توان به ارزش افزوده و درآمدزایی چشمگیری دست یافت.

ایمانیه از آزادسازی ۳ هزار هکتار زمین برای اجرای نهضت مسکن روستایی خبر داد و افزود: با سرمایه‌گذاری در این عرصه شاهد پیشگیری از مهاجرت و کاهش حاشیه‌نشینی خواهیم بود.

استاندار فارس  در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اهمیت بسط حوزه‌های اعتقادی و معرفتی در جامعه افزود: تعریف پیوست فرهنگی برای پروژه‌ها نقش موثری در مقابله با آسیب‌های اجتماعی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • ایران امنیت بالای انرژی دارد اگر مصرف کننده بگذارد
  • کاهش ناترازی انرژی با نصب پنل‌های خورشیدی در اصفهان
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • گشتی در اقتصاد ایران ؛ تلاش برای رفع ناترازی انرژی
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین